Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2021 15:13 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1113 Не свързани мисли 159
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2021 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1113
Не свързани мисли 159

 image

 

Забелязали ли сте, колко много бе свалено нивото на представителност на държавните институции! Правите ли съпоставка, търсите ли, къде са съвременните демократични формации, които предизвикаха, като никога до сега, тяхното пропадане! Кой позволи това да се случи, как се промениха отношенията между обществото и политическите, а и административните структури?
Защо страните изпростяха толкова безумно?!
Вероятно, сте забелязали - опростачването бе възприето от представителите на високите институционални нива и то тенденциозно, спрямо обществото и аудиторията избиратели. Пропадането бе огромно, издънването - неописуемо.
А ние … ние свикнахме!
Но това е недопустимо, ако взаимно се уважаваме. Ако сме задължени – да изпитваме и изразяваме уважение към представителите на властта, за която сме гласували, както и тя към нас.
*
Не е и възможно, ще кажа – властта да се окупира от неграмотни, от необразовани и неопитни или от мошеници и комбинатори, знаещи чужди езици! Дано помните, какво беше написал Мишел дьо Монтен, преди столетия за знаещите гръцки и латински, но неподходящи, кухи, алчни и измислени!
Не е възможно интересите на обществото да се „обслужват“ от оръфани и нечистоплътни, от неморални и невъзпитани, от доносници и лакеи, защото, ако те обсебят властта – и обществото, и държавата, и икономиката, и образованието, и културата й, и всичко друго, пропада! По-бързо, отколкото бихме могли, дори - да си го представим. Процесите се превръщат в неконтролирано морално изпадане!

Не е възможно обществото да допусне това, ще кажете!
Никой няма интерес.
Дали?!

Но, моля - вижте, колко боклук се е изсипал там и нагло демонстрира своя примитивен интерес! Не бих се и осмелил да мисля за промяна, защото боклукът расте лавинообразно. И се питам - има ли обществото, дори – минимален шанс за качествена, а не само за количествена промяна. Дали и то не се промени – като че ли, безвъзвратно! Безучастно!
Използването на едни и същи хора, на един и същ ограничен кръг от органите на сигурността, говори само за едно – те са зависими и ще са послушни, на когото трябва, но това няма да е народа!
И така – три десетилетия обществото гледа една и съща театрална пиеса, в която императивно играят тъпи и ограничени субекти, които непрестанно доказват, че не струват.
Едни!
И същи!
Които подпомагат асимилацията на българския етнос!
мп 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1403793
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930